Networking azoknak, akik nem szeretnek networkingelni

Írta:

gatheringA „networking” sokak számára szinte szitokszó. Pedig a szakmai kapcsolatok építése nem egyenlő azzal, hogy kínosan mosolygunk és jópofizunk egy vadidegenekkel teli teremben. Amiért érdemes kilépnünk a komfortzónánkból és új emberekkel megismerkednünk, az az, hogy támogatókat találjunk céljaink eléréséhez. Mondják, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke is legfeljebb öt ismerősnyire van tőlünk (mivel a marketing tanárom tanított egyszer valakit, aki aztán az amerikai konzulátuson helyezkedett el, s ott az egyik kollégája kifejezetten jó viszonyban volt az alelnökkel, ezért az elméletet én is igazolom – a szerk). Vagyis minél több ismerősünk van, annál nagyobb az esélye, hogy egy-egy tervünkhöz találunk majd közöttük tettestársakat – vagy valamelyikük ajánlhat valakit, akivel érdemes megismerkednünk.

De mit tegyünk akkor, ha nem szívesen veszünk részt üzleti reggeliken, vagy nem szeretnénk belépni professzionális kapcsolatépítő klubokba?

Mediáció, a megoldási lehetőség a munkahelyi konfliktusokban

Írta:

Problémák vannak felsővezetői között? Hatalmi harc zajlik, vagy emocionális alapokon kommunikálnak?
A főnök nem boldogul a beosztottjával, a kommunikáció nem működik, a teljesítmény romlik?
Az értékesítő csapat és a marketinges csapat (terület és iroda) nem értik meg egymást?
Van lehetőség arra, hogy a problémát, a konfliktust feltárjuk, új alapokra helyezzük a kommunikációt és tiszta lappal induljunk egy hatékony munkavégzéssel övezett úton.

Öt tipp, hogy jobban menjen a nyelvtanulás!

Írta:

galambhangok különböző nyelvenSok múlhat azon, ha valaki beszél idegen nyelveket. Nem csak a világ nyílik ki előttük, de a munkaerőpiacon is jobb helyzetben vannak azok, akik angolul, németül, vagy valamelyik latin nyelvcsaládba tartozó nyelven beszélnek. A nyelvtanulás azonban nem a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, rengeteg kitartást igényel, és sok munka előzi meg az első sikereket.
Az alábbiakban összeszedtünk néhány hasznos jó tanácsot, amik megkönnyíthetik a nyelvtanulás beépítését a mindennapokba, és átlendíthetnek a holtpontokon.

Hogyan vegyünk ki szabadságot - tudományos módszer!

Írta:

Tippek nyaraláshoz, T-HR Kft. Érezte már úgy, hogy egyáltalán nem tudta kipihenni magát az éves szabadsága alatt? A Fistful of Talent cikke szerint pszichológusok és tudósok most végre felgyűrték az ingujjukat, és utána jártak, mit kell tennünk, hogy a vakációnk – akár nyáron, akár karácsonykor – valóban a pihenés és feltöltődés ideje legyen!

A vakációt megelőző és követő napok is nagyon fontosak. A kutatások szerint az izgatott tervezgetés sokkal nagyobb érzelmi töltetet ad, mint utóbb visszaemlékezni az utazásra. S bár a nyaralás öröme hajlamos hamar elillanni, az alábbi tippek segíthetnek, hogy egy kicsit tovább élvezzük az utóhatásait.

Fiatalok Európája 2015

Írta:

2015. szeptember 29-én a T-HR Kft. is ott lesz a kiállítók között a Fiatalok Európája rendezvényen, a tatabányai Vértes Agorájában. Látogass el standunkhoz, ha kérdésed van az országos és helyi munkaerőpiaci helyzetről, vagy ha kíváncsi vagy, hogy mivel foglalkozik egy munkaerő-közvetítő, hogyan tud Neked segíteni állást találni!

S ha minden kérdésedre válaszoltunk, mi is kérdezünk Tőled! Töltsd ki kérdőívünket arról, hogy elegendő információval rendelkezel-e a továbbtanuláshoz, a szakmaválasztáshoz, vagy jól jönne egy kis segítség?

Meghosszabbítottuk a kitöltési határidőt egy héttel, hogy senki ne maradjon le! Az új határidő 2015. október 9., péntek 11 óra!

A kérdőívet kitöltők között pénteken, 2015. október 9-én, délben, kisorsolunk 2, egyenként 3000 Ft értékű könyvutalványt és a Vértes Agorájának felajánlásaként egy páros belépőjegyet az Experidance 2015. november 8-i, tatabányai előadására!

A sorsoláson azok vesznek részt, akik a kérdőív végén megadják elérhetőségüket! Ha a nyertest egy héten belül nem sikerül elérnünk, újra sorsolunk!

Azért nem szeretem a munkaerő-közvetítőket...

Írta:

thr munkaero kozvetitesRitkán kapunk visszajelzést azoktól az álláskeresőktől, akik nem fordulnak hozzánk, hogy segítsünk nekik az álláskeresésben. Az sokkal gyakrabban fordul elő, hogy online adatbázisban regisztrált álláskereső utasítja el megkeresésünket azzal az indokkal, hogy nem szeretne munkaerő-közvetítő irodán keresztül állásra pályázni.

A három leggyakoribb ok közül, amiért az emberek idegenkednek attól, hogy munkaerő-közvetítőhöz forduljanak, a közvetítéssel mint szolgáltatással kapcsolatos bizonytalansággal már foglalkoztunk.

A másik két, hasonlóan leginkább félreértésből eredő elzárkózást szintén jobb, ha tisztázzuk.