Főnök a Facebookon – lájkoljuk egymást?

Írta:  T-HR Kft.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Facebook profilunkat nem csak barátaink látják. Munkatársaink, főnökünk is bármikor „ránk kattinthatnak”, ezért egy-egy poszt vagy kép megosztása előtt érdemes mérlegelnünk, hogy az összeegyeztethető-e szakmai karrierünkkel. Előfordulhat, hogy magyarázkodásra kényszerülünk, ha például buszsofőrként feltűnően sok F1-es tartalom található az oldalunkon...

Ha semmiképpen nem szeretnénk visszafogni buliőrült énünket, beállíthatjuk, hogy milyen közönség számára tesszük láthatóvá egy-egy fotónkat. A teljesen nyilvános tartalmakat mindenki megnézheti, függetlenül attól, hogy ismerősünk-e, visszajelöltük-e barátkérelmét. Ugyanakkor lehetőségünk van csak a barátaink, családtagjaink, vagy egyedi listában szereplő felhasználók számára megosztani egy-egy posztot.

Érdekes helyzet, ha főnökünk jelöl ismerősnek a Facebookon.

Két dolgot kell mérlegelnünk – szeretnénk-e beengedni őt virtuális magánszféránkba, és ha igen, előfordulhat-e, hogy egyes tartalmainkat cenzúráznunk kell emiatt.

Ha úgy érezzük, hogy nem szeretnénk Facebook ismerőseink között tudni főnökünket – de nem szeretnénk megbántani a visszautasítással -, ajánljuk fel neki, hogy a professzionális kapcsolattartás platformján, a LinkedIn-en kapcsolódunk össze. Mielőbb kerítsünk rá sort, hogy személyesen is megbeszéljük, a Facebook-ot családunkkal és közeli barátainkkal való érintkezésre tartjuk fent, ezért utasítottuk vissza a barátkérelmét.

Ha közvetlenebb, baráti a viszonyunk főnökünkkel és munkatársaink nagy része is ismerősünk a Facebookon, fogadjuk el a jelölést. Ekkor azonban ne feledkezzünk el róla, hogy csak olyan tartalmakat posztoljunk, amit munkahelyi körülmények között is vállalhatunk.

Álláskeresőként mindig gondoljunk arra, hogy a kiválasztást végző szakember, vagy jövendőbeli munkaadónk is rákereshet a profilunkra – különösen akkor, ha önéletrajzunkat megnyerőnek találták. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy egy-egy tartalom javít vagy ront a megítélésünkön, gondoljunk arra, hogy csak olyasmit posztoljunk, amiről egy állásinterjún is szívesen beszélgetnénk.

Utoljára frissítve: 2016. július 10., vasárnap 10:53