Ha fizetésemelést szeretnél, írj naplót!

Írta:  T-HR Kft.

A Harvard Business Review egy korábbi cikkében arról ír, hogy az egyik legfontosabb belső motiváló erő abból az érzésből fakad, hogy a munkánkkal egy fontos cél megvalósulását segítjük elő. Azonban előfordulhat, hogy a napi feladatokra koncentrálva nem látjuk ezt a nagy célt, vagy nem érzékeljük a fejlődést. Ebben segíthet egy szakmai napló, amit rendszeresen – akár naponta, vagy hetente – vezetünk.

A naplóba írjuk le, hogy mik azok a fontos dolgok, amit tanultunk, milyen nagy feladatot sikerült teljesítenünk, mi volt az, amiért megdicsért akár a főnökünk, akár a kollégáink. Írjuk le azt is, ha volt olyan feladatunk, ami a szokásos feladatkörünkön kívül esett, s ha van olyan terület, amin úgy érezzük, hogy fejlődhetünk. A gondolataink ilyen rendszerezése a fent említett teljesebb kép áttekintésén kívül akkor is hasznos lehet, ha béremelésről szeretnénk tárgyalni a főnökünkkel.

S akkor is, ha a saját fejlődésünket, korábban kitűzött céljaink elérését szeretnénk visszaellenőrizni.
- Olyan célokat tűzzünk ki, amelyek mérhetőek – mondja Letenyei Judit, a T-HR coach-a –, egy hosszabb folyamat esetén jó mérce lehet, hogy adott feladatot sikerült-e adott határidőre teljesítenünk. Ha igen, élvezzük ki a sikert – töltődjünk fel az ünneplés érzéséből a következő etapra!

Forrás:
http://www.careercontessa.com/conversations/work-journal-benefits/

Illusztráció:
http://etsy.me/1Lf9NKE

Utoljára frissítve: 2015. június 25., csütörtök 09:14