Minden nap ingázik? Örüljön neki!

Írta:  T-HR Kft.

ingázók régen T-HR karrier tippVannak, akik számára az ingázás mindennapos stresszforrás – korán fel kell kelni, aztán megállókban vagy dugókban várakozni, és ott a folyamatos idegeskedés amiatt, hogy beérnek-e időben a munkahelyünkre.

Mások felismerik az ingázással töltött időben rejlő lehetőségeket. Sok autós ilyenkor üzleti hívásokat bonyolít, a tömegközlekedéssel utazók pedig dolgoznak a laptopjukon. Az alábbiakban mi olyan tippeket adunk, amik súrolják a munka és a rekreáció határait – reggel segítenek ráhangolódni az előttünk álló munkanapra, délután pedig lelassítanak az otthoni műszak tempójára.

1. Élvezze a csendet!

Hallgassa a saját gondolatait, lélegezzen mélyeket, és a konkrét napi feladatoktól kicsit eltávolodva vegye szemügyre a nagyobb képet. Mit ért el tavalyhoz képest? Milyen célját valósította meg? Idézze fel a sikereit és legyen büszke magára!

2. Tervezzen!
Hogy áll a hosszabb távú céljaival, a karrierében és/vagy a magánéletben? Mi az, amit legközelebb szeretne megvalósítani, és ahhoz mit kell megtennie naponta? (Bónusz kérdés: Van valami, amire gyerekként nagyon vágyott, és még nem tette meg?)

3. Fejlessze Önmagát!
Hallgasson hangoskönyveket! Ha a nyelvtudását szeretné fejleszteni, választhat klasszikus nyelvtanulós CD-t, de szinte végtelen az idegennyelven letölthető regények száma is.
Ha egy-egy konkrét téma érdekli, akkor pedig érdemes podcastok között válogatnia. A podcastok olyanok, mint egy-egy ráadióadás; a legtöbbjét ráadásul ugyanúgy le tudja tölteni, mint egy hangoskönyvet, tehát nincs szüksége internetkapcsolatra a hallgatásukhoz. A lehetőségek száma itt is korlátlan, hallgathat egyetemi képzéssel felérő előadássorozatot a Start-Upokról vagy izgalmas diskurzusokat a munka világának női oldaláról.

Ha a fenti tippek sem tudják Önnel megszerettetni az ingázást, fussa át aktuális állásainkat, hátha talál közöttük olyat, ami közelebb van az otthonához!

Utoljára frissítve: 2015. december 17., csütörtök 09:35