Minden nap ingázik? Örüljön neki!

Írta:

ingázók régen T-HR karrier tippVannak, akik számára az ingázás mindennapos stresszforrás – korán fel kell kelni, aztán megállókban vagy dugókban várakozni, és ott a folyamatos idegeskedés amiatt, hogy beérnek-e időben a munkahelyünkre.

Mások felismerik az ingázással töltött időben rejlő lehetőségeket. Sok autós ilyenkor üzleti hívásokat bonyolít, a tömegközlekedéssel utazók pedig dolgoznak a laptopjukon. Az alábbiakban mi olyan tippeket adunk, amik súrolják a munka és a rekreáció határait – reggel segítenek ráhangolódni az előttünk álló munkanapra, délután pedig lelassítanak az otthoni műszak tempójára.

Három tipp, hogyan válaszoljon a legnépszerűbb és legfontosabb interjúkérdésre!

Írta:

t-hr interjú karrierMeséljen magáról! – ez az a mondat, ami szinte minden állásinterjún elhangzik, és amitől a legtöbb pályázó mégis zavarba jön; hogyan foglalja össze néhány percben a szakmai karrierjét és emelje ki a legelőnyösebb tulajdonságait, hogy abból az interjúztató is úgy érezze, őt keresi?!

Három tippet adunk, ami segíthet felkészülni erre az egyszerűnek tűnő, de nagyon is fontos kérdésre!

Karrierváltók - van olyan, hogy túl késő?

Írta:

elágazások karrierváltás T-HRMilyen életkorban elfogadottak az éles kanyarok a karrierben, és hányadik születésnaphoz köthető az a fordulópont, amikor már negatívan ítéli meg a munkaerőpiac a jelentős váltásokat?

Múlt héten az amerikai HR szakértő, Tim Sackett, vitaindító cikket jelentetett meg a blogján. Arról írt, hogy ha valaki komoly váltást tervez a karrierjében, azt mielőbb tegye meg, nagyjából 30-35 éves korában, mert később már furán fognak rá nézni a HR-esek – az ő személyes tapasztalata alapján.

Néhány évvel ezelőtt készült egy kutatás a magyar karrierváltókról, 51 fő összesen 124 karrierváltását vizsgálták. A vizsgálat idején átlagosan 45 éves válaszadók, átlagosan kb. 3-szor váltottak – s a váltás alatt olyan jelentős karriermódosításokat értünk, amikor szektor, szakmai terület, vagy munkaerőpiaci státusz változás történt, netán a munka- és magánéleti arányok/ szerepek rendeződtek át (tehát korábban karrierfókuszú egyedülálló családot alapított, vagy főkereső családtag visszaült az iskolapadba).

Networking azoknak, akik nem szeretnek networkingelni

Írta:

gatheringA „networking” sokak számára szinte szitokszó. Pedig a szakmai kapcsolatok építése nem egyenlő azzal, hogy kínosan mosolygunk és jópofizunk egy vadidegenekkel teli teremben. Amiért érdemes kilépnünk a komfortzónánkból és új emberekkel megismerkednünk, az az, hogy támogatókat találjunk céljaink eléréséhez. Mondják, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke is legfeljebb öt ismerősnyire van tőlünk (mivel a marketing tanárom tanított egyszer valakit, aki aztán az amerikai konzulátuson helyezkedett el, s ott az egyik kollégája kifejezetten jó viszonyban volt az alelnökkel, ezért az elméletet én is igazolom – a szerk). Vagyis minél több ismerősünk van, annál nagyobb az esélye, hogy egy-egy tervünkhöz találunk majd közöttük tettestársakat – vagy valamelyikük ajánlhat valakit, akivel érdemes megismerkednünk.

De mit tegyünk akkor, ha nem szívesen veszünk részt üzleti reggeliken, vagy nem szeretnénk belépni professzionális kapcsolatépítő klubokba?