A bőség zavara – hogyan válasszunk több álláslehetőség közül?

Írta:  T-HR Kft.

Aktív álláskeresőkkel előfordulhat, hogy több helyre is beadják a pályázatukat – amire kezdetben nem érkezik visszajelzés, később viszont több cég is jelentkezik egyszerre.
Hogyan hasonlítsuk össze a különböző ajánlatokat, és ismerjük fel a nekünk leginkább megfelelőt – ehhez adunk most segítséget.

Miután több állásinterjún is részt vettünk, megismertük a feladatköröket, a munkahelyet, és talán a munkatársakkal is találkoztunk, könnyen érezhetjük úgy, hogy zsong a fejünk a rengeteg információtól. Hiszen mindegyik állásajánlatban vannak pozitívumok és negatívumok – és az egyik vagy másik lehetőség melletti döntésünk jelentős hatással lehet az életünkre.

Érdemes azonos tényezőket vizsgálnunk az egyes ajánlatok esetén, pl. szakmai fejlődési lehetőség, munkaidő hossza (túlórák, vagy bejárással töltött idő is), juttatások, munkakörnyezet és/vagy csapat, a cég presztízse, stb. Pontozzuk ezeket a tényezőket a saját preferenciánk szerint: adjunk alacsonyabb értéket a csapatnak, ha javarészt egyedül végezzük a munkánkat, és magasabbat a cég hírnevének, ha fontos számunkra, hogy ismert munkáltatók neve szerepeljen a CV-nkben. Ezután idézzük fel az egyes álláslehetőségeket, és értékeljük őket ugyanezen szempontok szerint. Ha túlórák várhatóak, a munkaidő kapjon alacsonyabb értéket, míg a modern, jól felszerelt munkakörnyezet magasabbat. A két értéket összeszorozva kapjuk meg, hogy adott ajánlat mennyire felel meg az elvárásainknak - minél több fontos szempontot mérlegelünk a döntésünk során, annál inkább segítségünkre lehet egy ilyen súlyozott pontozás.

 Ugyanakkor egy-egy munkaközvetítő iroda is megkönnyítheti a dolgunkat. A T-HR Kft. tanácsadói coaching szemléletű interjúztatást alkalmaznak, amelynek során az a céljuk, hogy minél jobban megismerjék az álláskeresők személyiségét: kompetenciáit, vérmérsékletét, ambícióit – és ennek megfelelő karrierlehetőségeket kínáljanak számukra. Tegyen egy próbát velünk, böngéssze állásainkat honlapunkon, és ha valamelyik felkeltette az érdeklődését, küldje el nekünk önéletrajzát!

Illusztráció

Utoljára frissítve: 2016. április 25., hétfő 09:13