Azért nem szeretem a munkaerő-közvetítőket...

Írta:  T-HR Kft.

thr munkaero kozvetitesRitkán kapunk visszajelzést azoktól az álláskeresőktől, akik nem fordulnak hozzánk, hogy segítsünk nekik az álláskeresésben. Az sokkal gyakrabban fordul elő, hogy online adatbázisban regisztrált álláskereső utasítja el megkeresésünket azzal az indokkal, hogy nem szeretne munkaerő-közvetítő irodán keresztül állásra pályázni.

A három leggyakoribb ok közül, amiért az emberek idegenkednek attól, hogy munkaerő-közvetítőhöz forduljanak, a közvetítéssel mint szolgáltatással kapcsolatos bizonytalansággal már foglalkoztunk.

A másik két, hasonlóan leginkább félreértésből eredő elzárkózást szintén jobb, ha tisztázzuk.

Miért nem írják oda, hogy melyik cég? Mi van akkor, ha én nem akarok azon a munkahelyen dolgozni?

Mi úgy tudunk ingyenesen állást keresni az adatbázisunkba regisztrálók számára, ha a cégektől kapott, szakemberek felkutatásával, interjúztatásával és kiközvetítésével kapcsolatos megbízásokat teljesítjük. Ennek a folyamatnak kulcsfontosságú része, hogy adott pályázót mi mutatjuk be (elsőként) a cégnek – nem pedig ő maga adja be a pályázatát. Ha a hirdetéseinkben szerepelne a megbízónk neve, az álláskeresők közvetlenül hozzájuk fordulnának – ezzel egyrészt olyan feladatot róva a HR munkatársakra, amit éppen, hogy tehermentesítésük céljából adtak ki egy vagy több irodának, másrészt a mi működésünk is ellehetetlenülne.

Az, hogy olyan céghez közvetítsünk ki álláskeresőt, amelyiknél nem szeretne dolgozni, lehetetlen. Általában az első kapcsolatfelvételkor eláruljuk a pályázónak, hogy melyik cégről van szó, és minden esetben engedélyt kérünk, hogy az anyagát továbbíthassuk. Titkos kereséseink esetén is (amelynek általában az az indoka, hogy adott cég a piac előtt szeretné titokban tartani munkaerő-szükségleteit) általában a mi előszűrő interjúnkat követően megtudja a pályázó, hogy melyik Partnerünk számára keresünk munkavállalót.

Soha nem fordulhat elő, hogy egy álláskeresőt a tudta és beleegyezése nélkül közvetítsünk!

Miért nekem kell megjelölnöm bérigényt? Azt keresik, aki a legkevesebb pénzért hajlandó dolgozni?

A bérigény megjelölésének kérése általában nagyon egyszerű okra vezethető vissza – mivel a konkurens vállalatok nem teszik közzé, milyen fizetéseket adnak dolgozóiknak, egy-egy pozíció esetén a szakembert kereső cégnek nincs információja arról, hogy éppen milyen bért kap a piacon hasonló feladatot ellátó munkavállaló.

Első ránézésre nehéznek tűnhet meghatároznunk, hogy mennyi fizetést szeretnénk kapni, de bizonyos támpontok segíthetnek. Kiindulásnak tekinthetjük a végzettségünket, szakmai tapasztalatunkat, ennek speciális jellegét. Ha beszélünk idegennyelveket, magasabb munkabért jelölhetünk meg. Viszonyíthatunk a jelenlegi állásunkhoz is – ha ugyanilyen pozíciót pályázunk meg, hasonló bért jelöljünk meg. Ha egy magasabb szintre lépnénk a váltással, adjunk meg magasabb fizetési igényt.

Ne feledkezzünk el a béren kívüli juttatásokról sem; nyugodtan kérdezzünk rá, hogy számíthatunk-e pl. cégautó használatára, s ezt is vegyük figyelembe, amikor megadjuk a bérigényünket.

 

Mindenképpen arra biztatjuk az álláskeresőket, hogy juttassák el önéletrajzukat munkaerő-közvetítő irodákhoz, mert így jelentősen megnövelhetik állás-találási esélyeiket. S ha kétségeik vannak, kérdezzenek, osszák meg aggályainkat a munkaközvetítők munkatársaival - mi a T-HR-nél szívesen állunk rendelkezésre a közvetítéssel kapcsolatos, esetenként téves információk megbeszélésére, tisztázására.

Utoljára frissítve: 2015. szeptember 02., szerda 12:22