Coaching a T-HR-nél

Írta:  T-HR Kft.

pinterestEdzésre és karbantartásra nemcsak testének, hanem elméjének és személyiségének is szüksége van. Főleg akkor, ha nap mint nap megoldandó problémákkal találja szembe magát, állandóan értekezleteken kell prezentálnia és folyamatosan szűkre szabott határidőkkel dolgozik – olykor még hétvégén, a magánélet és a család rovására is.

Az üzleti életben működő coach hasonló szerepet tölt be, mint a sportolókat edző szakember; a legfontosabb különbség közöttük az, hogy míg utóbbi célja ügyfele fizikai teljesítményének maximalizálása, előbbi inkább az elméleti problémákhoz és megoldásukhoz vezető úton nyújt segítséget. Nagyon fontos, hogy a coach és az ügyfele között szoros bizalmi viszony jöjjön létre, hiszen mindegyiküknek erősen hinnie kell a másikban, és annak képességeiben.

Egyéni coaching esetén a coach és a kliens közösen alkotja meg azt a stratégiát, amellyel hosszabb-rövidebb idő alatt az ügyfél már saját maga éri el a kitűzött célokat. Amíg a pszichoterápiában a "miért?" a legfőbb kérdés, addig a coachingnál a ''hogyan?". A coach kérdez, az ügyfél pedig megkeresi saját válaszait. A coaching ugyanakkor a kísérletezés terepe is. A hibás lépések, az elakadások remek lehetőséget nyújtanak az önismeretre és a belső erőforrások felfedezésére, aztán pedig a fejlődésre.

A T-HR coachai nem kész megoldást adnak a problémákra, hanem célirányos kérdésekkel, odafigyeléssel és hallgatással segítik az ügyfelet, hogy képes legyen maga megoldani azokat. Coachaink nem mondják meg, mit kell tenni, hanem hagyják, hogy az ügyfél találjon rá a neki legmegfelelőbb útra és módszerre.

Csoportos coaching esetén kisebb munkahelyi kollektívák, munkacsoportok, projektteamek fejlesztése zajlik. A közös tréning előnye leginkább az, hogy a résztvevők nemcsak a coachtól kapnak fontos impulzusokat és visszajelzéseket, hanem azoktól a munkatársaiktól is, akikkel nap mint nap együtt dolgoznak. Egymás értékeinek meg- és elismerése pedig javítja a csapatszellemet, hatékonyabbá teszi a közös munkát.

Miért érdemes a T-HR coaching szolgáltatását választani?

Partnereinket a kiválasztáson túl fejlesztési folyamataikban is szívesen támogatjuk – ennek részeként egyéni vagy csoportos coaching esetén is készséggel rendelkezésre állunk. Legyen szó munkacsoportok hatékonyságának növeléséről, új vezetői kinevezésről, konfliktuskezelésről vagy karrierépítésről - magasan képzett, tapasztalt, vezetőfejlesztésében jártas coachaink segítenek a problémák konstruktív rendezésében.

Büszkék vagyunk rá, hogy a T-HR coachai nem csak több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, de folyamatosan képezik is magukat, nyitottak a szakma újdonságaira, szívesen kísérleteznek új módszerekkel és megközelítésekkel. Kiválasztási folyamatunk során is coaching szemléletű interjútechnikát alkalmazunk, ezzel segítve pályázóinkat a számukra legjobb állás megtalálásában.

Ha szeretné kipróbálni, Ön vajon készen áll-e a coachingra, klikkeljen, és töltse ki tesztünket!

 

Utoljára frissítve: 2015. március 11., szerda 11:33